FAQ

Veelgestelde vragen

De meeste gestelde vragen met antwoorden

Welk genres speelt de one-man-piano-band?

Het niet altijd mogelijk om  muziek gemakkelijk in te delen onder één genre. Maar feitelijk omvat de muziek die ik speel de volgende genres: Rock | Soul | Iers | Blues | Ballads | Rock’n Roll | Country | Seventies | Alternative

Bijna alle nummers zijn melodieus en/of dansbaar.

Alleen maar piano? En de andere muzikanten dan?

De piano is gekoppeld aan een ‘Japanse drummer en (bas)gitarist’. Ook meerstemminge zang is mogelijk door de hedendaagse techniek. Dus hoewel er maar één pianist is, klinkt de one-man-piano-band ook  als een complete band. Let wel, alles wordt altijd live gespeeld: dus geen minidisk of computers of voorgeprogrammeerde muziek. De One-Man-Piano-Band kan dan ook als geen andere act als het nodig is snel of onverwachtste schakelen in zijn repertoire.

Van welke artiesten speel je nummers?

Mijn repertoire omvat nummers van oa The Stones, Creedence, Coldplay, Janis Joplin, James Brown, Radiohead, Bruce Springsteen, The Dubliners, Snow Patrol, Jimi Hendrix, Adele, The Poques etc.

Hoe kan ik de 'One-Man-Piano-band' boeken?

De ‘One-Man-Piano-Band’ is eenvoudig te boeken via de website van Showbird: klik hier.
Ook kan je eigen boekings- of artiestenbureau benaderen om de ‘One-man-piano-band’ te boeken.

Hoe lang maak je al muziek?

Toen ik acht jaar was ging ik op pianoles. Die lessen waren vooral gericht op noten lezen en klassieke muziek. Ondertussen luisterde ik alle dagen naar de radio. Er werd natuurlijk geweldige muziek gemaakt aan het eind van de jaren ’60 en begin jaren’70. Ik was op jonge leeftijd al helemaal in de ban van hits van the Kinks, Creedence, The Beatles en Neil Young.

Hoe lang bestaat de One-Man-Piano-Band al?

Ik probeerde natuurlijk al de hits op de piano en later op gitaar na te spelen waar ik als kind van hield. Toen ik wat ouder werd vond ik het vooral heel leuk en vanzelfsprekend om eigen muziek en teksten te componeren. Ik speelde destijds ook in een streektaalband waar we succesvol mee waren. Ik besefte later tijdens vakanties dat het toch ook wel heel leuk was als je voor de vuist weg covers kon spelen. Mijn eigen nummers – voornamelijk in het Fries – zijn in het buitenland toch minder geschikt – juist omdat de teksten in mijn eigen repertoire ook een belangrijke rol spelen. Daarbij is het natuurlijk ook zo dat er vele wereldhits zijn die iedereen overal mee kan zingen.  Iets wat op vakanties tussen mensen van allerlei nationaliteiten erg verbindend werkt. Voor mij was dit de trigger om naast optredens met mijn eigen geschreven muziek ook een repertoire van grote wereldhits te spelen. Ik merk bovendien dat ik het leuk vind om mensen te entertainen, maar dan wel met geweldige muziek als uitgangspunt. 

Speel je ook wel met een band?

Er is niets mooiers dan het samenspelen met andere muzikanten. Maar ik hou ook van vrijheid en reizen, juist dan is het heel erg praktisch om solo te spelen. Bovendien is het nu voor een cafe, festival of personeelsfeest eenvoudig om toch een live artiest te programmeren. Ik ben vele malen makkelijker en sneller te plaatsen dan een band, juist doordat ik alleen speel kan ik zeer snel schakelen met nummers en heel erg inspelen op het publiek.

vragen live muziek irish pub